HemUncategorisedUttalande från Fethullah Gulen som fördömer våld efter attack mot det amerikanska...

Uttalande från Fethullah Gulen som fördömer våld efter attack mot det amerikanska konsukltatet i Libyen

Jag har med sorg hört om attacken mot USA:s konsulat i den libyska staden Benghazi som resulterade i döden av USA:s ambassadör Christopher Stevens, konsulatpersonal och flera andra.

Jag fördömer starkt denna avskyvärda attack som riktade sig till offentliganställda som representerade deras land i Libyen och därför var gäster för den libyska regeringen och folket. Vid detta sorgliga tillfälle upprepar jag mitt fördömande av alla former av terror oavsett förövare och för vilka syften den utförs.

”När vi bevittnar andra våldsamma protester i Kairo, Jemen och på andra håll, är mitt budskap att varaktig förändring endast kommer att bli resultatet av fredliga reaktioner och öppen dialog. Att samordna sig med våld och rikta in sig på människoliv för att protestera utgör ett svek mot själen i just den islamiska tradition som många av dessa demonstranter till synes försvarar. Det som passar muslimer är att uttrycka sina reaktioner på ett fredligt och lugnt sätt som anstår deras tros värdighet.

”Jag sänder mina uppriktiga kondoleanser till dem som förlorade nära och kära i tragedin, till USA:s regering, till det amerikanska folket och särskilt till USA:s utrikesminister Hillary Clinton som ambassadören och hans personal har tjänat under. Jag delar deras smärta i mitt hjärta och jag ber för ett snabbt tillfrisknande för de som skadades.”

RELATERADE SIDOR

Föreläsningar

Rekommendationer

SENAST