Ramadanmiddagar

ramadanmid

Målet med Ramadan middagar är att etablera en långvarig dialog som berör alla grupper i samhället och att utforska olika sätt för en fredlig samlevnad, empatisk acceptans, integritet och samtidigt lär man sig av varandra för att konfrontera fördomar i samhället.

Den senaste Ramadan middagen som var organiserad i samarbete med Dialogslussen och Emigranternas Hus i september 2009, förde samman människor med olika bakgrund från den offentliga sektorn, religiösa församlingar, frivilliga organisationer (icke-satliga organisationer), affärsvärlden och medierna i Göteborg.

Efter middagen hölls det många tal för att framföra budskap om vikten av kärlek, solidaritet, tolerans och interkulturella dialoger. Ramadans roll (för att fylla dialoggapet mellan olika kulturer och medlemmar av samhället) var betonad. 

Fadime Falk, talesman för Dialogslussen framhävde i sitt tal vikten av Mawlana Jalaladdin Rumis meddelande till den moderna världen och berömde Fethullah Gulen rörelses framgång över världen tillsammans med en informativ och imponerande video. Biskop Carl Axel Aurelius stämde in och uppmanade för fred, interkulturell dialog och berömde Dialogslussens verksamhet.

Gästerna njöt av Ebru (Water Marbling, marmorering) fantastisk hantverk som är en traditionell, turkisk konstform följt med traditionell Sufimusik.

Föregående artikel
Nästa artikel
RELATERADE SIDOR

SENAST