HemAktiviteterFotboll och dialogDialogslussens inomhusfotbollsturnering

Dialogslussens inomhusfotbollsturnering

dialog fotbollEn turnering utan domare

Den 19 februari arrangerade Dialogslussen en inomhusfotbollsturnering i Solnahallen. Fotboll som är en världssport är ett viktigt medel för dialog mellan olika kulturer och religioner. Med fotboll får man möjlighet att träffa människor med olika bakgrunder och därmed får en bättre inblick i andra kulturer.

Därför var det ett tillfälle för Dialogslussen att föra samman personer med gemensamt intresse men med olika kulturer och religioner. Till turneringen deltog det ungefär 40 personer med samma intresse och mål, att ha kul och umgås tillsammans. Lagen som var blandade delades i två grupper och fick spela för att gå vidare till slutspel.

Matcherna som spelades utan domare var jämna och spännande att åskåda. I den mening blev turneringen en lyckad aktivitet då det inte uppstod några klagomål eller misstycke. Men självklart måste det också vara en vinnare, vinnare av första Dialog Cup blev laget som bestod av; Crille, Cafer, Ishak, Fatih, Kadir samt Kamrul.

Vid slutet av turneringen gratulerade spelarna varandra och visade sitt nöje och vara belåtna över arrangemanget. Innan turneringen var det många personer som träffades för första gången, men som förening förmodar vi att det inte är sista gången.

RELATERADE SIDOR

SENAST