HemKommande aktiviteterKulturresor med Dialogslussen:

Kulturresor med Dialogslussen:

kulturresan bannerDialogslussen anordnar resor till olika platser runt om i världen med huvudtema kulturutbyte. I dessa resor vill vi ge deltagaren möjligheten att se olika kulturer från en ny vinkel och på så vis ge en möjlighet att utöka deltagarens förståelse gentemot andra kulturer än deras egen….

 

 

kulturresan banner

Dialogslussen anordnar resor till olika platser runt om i världen med huvudtema kulturutbyte. I dessa resor vill vi ge deltagaren möjligheten att se olika kulturer från en ny vinkel och på så vis ge en möjlighet att utöka deltagarens förståelse gentemot andra kulturer än deras egen.

Förståelsen till annan kultur skapas i resorna genom att vi besöker historiska  platser, och träffar den lokala befolkningen på hem besök. Samtidigt kommer vi ha en tema dag under resan som bestäms av deltagarnas intresse. Dessa teman är antingen interreligösa, media, utbildning eller generellt.

Tema dagar

Interreligösa tema dagen innehåller besök i olika religiösa platser såsom moskéer, kyrkor och synagoger och träffar olika personer i religösa grupper. Därefter kommer vi ha diskussioner om upplevelserna man har fått under dagen.

Media tema dagen innehåller besöka på olika media institutioner (tidningar, radio, tv) beroende av gruppens intresse. Vi kommer ha diskussioner om valda ämnet med journalister på de platser vi besöker.

Utbildning tema dagen innehåller besök på olika former av skolor och utbildningsplatser så som privata samt statliga universitet/högskoler. Under besöken kommer vi diskutera ett ämne som gruppen valt med pedagoger.

Generellt tema dagen innehåller mer fokus på att besöka museer, natursköna och historiska platser.

Resekostnaden
ca. 4400 kronor för  fyra dagar. Obs! Pris kan variera beroende på boende och antal resenärer.

I priset ingår 
Flyg tur och retur, boende, frukost, Transport kollektiv trafiken under resan), guide för fyra dagar samt 2 biljetter till olika muséer .

Rese datum
Resorna kommer kunna ske i april, maj, september eller oktober beroende på de intresserades önskemål.

Kommande resmål
2015 Istanbul

Vill du följa med på kulturresan till Istanbul? Anmäl dig nedan!

{chronoforms}kulturresanIstanbul{/chronoforms}

Föregående artikel
Nästa artikel
RELATERADE SIDOR

SENAST